مدیریت موفق شهری جز با تعامل دوطرفه مدیران شهری و شهروندان امکان پذیر نیست. در این تعامل هم باید محدودیت ها و برنامه های مدیریتی لحاظ شود هم دغدغه ی شهروندان.نزاع بر سرسرنوشت کتابخانه ی شهدابندرعباس از جمله این موارداست.انجمن دوستداران کتاب یکی از جمله گروه هایی بود که در این دوسال به شدت پیگیر به سامان رساندن و مشخص کردن سرنوشت نهایی این کتاب خانه بود این اختلاف نظر که با انتشار نامه تعدادی از فعالان فرهنگی وهنری بندرعباس عیان تر شداین فرصت را به وجود اورد که گفت وگو در این رابطه به سطح رسانه های مجازی و مطبوعات کشوری کشانده شود و سبب ساز ارسال پیام از سوی خانممریم بهنام گردید .بانویی که بیش از نیم قرن پیش خود از پایه گذاران گسترش فضاهای فرهنگی در هرمزگان بوده است .
اینک این مساله یکی از معاونان شهرداری بندرعباس رابه پاسخگویی به این دغدغه ها کشانده است با این قول خوب که تخریب کتاب خانه از جانب شهرداری منتفی است.این سخن و تعامل راباید به فال نیک گرفت.گزارش خبری را در زیر پیگیر باشید:
****
به گزارش «سایت خبری ندای ساحل»، مجتبی معین وزیری معاون خدمات شهری شهرداری بندرعباس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به دغدغه های موجود در میان اهالی فرهنگ و رسانه استان و با علم به اهمیت و لزوم توسعه فرهنگی در استان هرمزگان و شهر بندرعباس، شهرداری بندرعباس علی رغم وجود حکم قانونی و مجوزهای لازم برای تخریب بنای کتابخانه شهدای بندرعباس، این اقدام را متوقف و برنامه ریزی به منظور بازسازی این مرکز فرهنگی را که در مسیر توسعه خط ساحلی شهر بندرعباس قرار گرفته آغاز کرده و قرار است کاربری آن با محوریت فعالیت های فرهنگی حوزه کتاب حفظ شود.
وی گفت: مقرر شده تا اقدام تخریب این کتابخانه که از جمله بناهای تاریخی – فرهنگی شهر بندرعباس بشمار می رود منتفی و در این محل با بازسازی سازه فعلی و مقاوم سازی آن “کافه کتاب ” ایجاد شود.
معین وزیری خاطر نشان کرد: شهرداری بندرعباس همپای با اهالی فرهنگ دغدغه های مشخصی را در زمینه توسعه فرهنگی و اجتماعی شهر دنبال می کند و در این زمینه مصمم به حمایت از فعالیت های فرهنگی است.
معاون خدمات شهری شهرداری بندرعباس افزود: توسعه متوازن نیاز جدی شهرهای پرجمعیت ساحلی است و از آن جا که بخش قابل توجهی از جمعیت استان هرمزگان در بندرعباس زندگی می کنند و این شهر به لحاظ فرهنگی و وجود تنوع در بافت های اجتماعی آن یکی از مهم ترین شهرهای کشور بشمار می رود که در کنار بندر مهم شهید رجایی و شهید باهنر به کانون فعالیت های تجاری نیز تبدیل شده، لذا مدیریت شهری باید به فکر بازگشایی معبرهای جدید برای کنترل رفت و آمد عمومی باشد و چاره ای جز احداث خط ساحلی وجود نداشت.
وی گفت: موقعیت کتابخانه شهدای بندرعباس درست در مسیر این طرح قرار گرفت و از همان ابتدای امر نگرانی ها در مورد آینده این سازه فرهنگی وجود داشت و از آن جا که این کتابخانه بعد از اجرای پروژه خط ساحلی در وسط دو مسیر پرتردد و پر سر و صدا قرار گرفت، امکان تداوم کاربری قبلی از آن ساقط شد اما شهرداری مصمم به احیای این سازه و دسترسی های ایمن به آن به منظور ایجاد کاربری قبلی در قالب “کافه کتاب” است و به سهم خود به نظرات اهالی فرهنگ و هنر استان احترام می گذارد و تلاش خواهد کرد تا دغدغه این عزیزان نیز رفع شود.
بسیار عالی
به نظرم لازم است هویت کتابخانه بودن شهدا حفظ شود، کافه کتاب یا هرچیز دیگری در کنار یا بخشی از آن مجموعه باشد خوب است. اما اگر هویت اش تغییر داده شود به طبع می شود باتوق بخشی از جامعه و برای ما این عجیب نیست که رفت آمد یک قشر خاص اقشار دیگر را محروم خواهد کرد از این امکانات اسم اش عمومی است و در واقع استفاده ی نیمه خصوصی می شود. کتابخانه ی شهدا باید کتابخانه بماند تا حتی اگر یکی از بچه های 2000 یا کمربندی یا هر منطقه ی حاشیه ای از بندرعباس گذرش به آنجا افتاد احساس غریب بودن در آن محیط به او دست ندهد: کتابخانه ی عمومی شهدا باید کتابخانه ای واقعا عمومی باشد.
ولی آبادی هر کتاب خانه به کتاب خوان های آن است
سلام
اگر واقعا شهرداری به نظر و خواست اهالی فرهنگ و هنر توجه کرده که خدا رو شکر و ای کاش چنین رفتاری نهادینه شود و برای هر گونه حرکتی از این دست با اهالی فرهنگ و هنر این شهر به عنوان نماینده مردم تعامل و همفکری بوجود آید . آیا حضور شما عزیزان در شورای زیبا سازی شهر می تواند چنین تاثیر گذاری سازنده ای را داشته باشد ؟
فعلا که مسولان شهرداری پذیرفته اند و مانیز از این تعامل راضی وخوشحالیم وامید به همکاری های بیشتر
سلام آقای ذاکری عزیز
چگونه به اطلاع اعضاء شورای زیباسازی شهر می توان رساند که نصب ساعت در نقش یک سازه هنری در ( بعد از چهار راه بیمارستان شهید محمدی و در ابتدای ورود به بولوار امام حسین ) میادین و فضا های سبز شهری یک ایده قدیمیست و هیچ طراوتی به چهره مظلوم این شهر نمی دهد ! و البته اگر ایجاد مجسمه های لاک پشت و فلامینکوهای جلوی هتل هرمز و فرفره های لب دریا و نماددلنشین بادگیر در ورودی شهر به همان عده مربوط می شود که به همگی تبریک و تشکر عرض بفرمایید . با تشکر
البته شهرداری روابط عمومی دارد و هرکدام از معاونت ها نیز دفتری که چنین نظراتی را طبعابنابروظیفه باید منعکس کنند. طرح میدان ورودی شهر هم اثری است از هنرمند ارجمند استان جناب موسی عامری پور
خبر خوشحال کننده ایست
درود بر شما
معین وزیری تا الان با هترمندان تعامل خوبی داشته